Alle weetjes over sandalen

Iedereen heeft zijn eigen ideeën bij het woord ”sandalen”. De een vind ze chique, de ander casual en sommigen bestempelen ze als sportief.

Zelfs de Van Dale geeft verschillende betekenissen aan het woord:

1) Beschemschoen;
2) Schoeisel gemaakt van een zool met banden om de voet vast;
3) Open schoen voor in de zomer;
4) Gevlochten schoen.

Moderne sandalen hebben een grote variatie in stijlen. Zo heeft bijvoorbeeld de espadrille sandaal een flexibele zool met een stoffen bovenkant. De huarache is een sling-back-sandaal met een kleine hak en geweven leren strips die het bovenwerk vormen.

Beide sandalen zijn geschikt voor een casual look. De T-strap sandaal of de sandaal met alleen een bandje om de teen hebben heel weinig stof om de voet te bedekken. De T-strap sandaal heeft een riempje dat begint tussen de tenen en aan een bandje om de enkel haakt.

De sandaal met een teenlus heeft slechts een lusje om de grote teen om de sandaal op de plaats te houden. Deze sandalen zijn misschien niet zo geschikt voor op kantoor, maar ideaal voor op het strand om je voeten een kleurtje te geven. Sandalen met een sleehak of klompjes hebben beide dikke zolen, meestal gemaakt van kurk.

De sleehak is een iets meer geklede versie van de sandaal. Meestal is alleen de teen zichtbaar en de hiel helemaal bedekt. Klompjes zijn vaak iets te grof voor onder een rok of jurkje. Slippers zijn misschien wel de populairste sandalen. In het Engels worden ze flip flops genoemd, naar het geluid die ze maken als je er op loopt.

Flip flops hebben een riempje tussen de grote en tweede teen, ze zitten heel los tijdens het dragen en zijn makkelijk uit te doen. De slippers zijn heel divers te dragen, afhankelijk van de zool passen ze vrijwel in elke kledingstijl. Van het strand tot onder een formele jurk, het kan allemaal!

De Birkenstock sandaal

Voor deze Duitse sandalen werd in 1964 voor het eerst de voorgevormde zolen gebruikt, hoewel deze al in 1890 werden ontwikkeld. Sinds 1967 zijn Birkenstocks verkrijgbaar in de Verenigde Staten, ze werden direct populair als schoeisel van artsen en professoren.

Zij waren zich bewust waren van de goede ondersteuning van de sandalen en het belang hiervan. Sandalen zijn er in alle soorten en maten, voor mannen en vrouwen. Ze passen in vrijwel elke kledingstijl en zijn comfortabel voor elke warme dag!

Op zoek naar Birkenstock sandalen? Neem dan een kijkje bij Birkenstock by Slippersnet, voor actuele collecties en aanbiedingen.


Tags :

Geef een reactie

een × 4 =