Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat heeft talloze verantwoordelijkheden bij het helpen van zijn of haar klanten. Deze verantwoordelijkheden omvatten zowel professionele als ethische regels en gedragscodes die voortgezet zijn uit de Orde van Advocaten waar de advocaten hun vergunning hebben gekregen. Wanneer ze deze vergunning van de Orde van Advocaten hebben gekregen, zijn advocaten bevoegd om aanklachten en rechtszaken af te handelen, juridische documenten in te lijven en juridisch advies te geven aan slachtoffers van letselschade.

Een letselschade advocaat is verder verantwoordelijk voor het spreken van toekomstige cliënten om hun zaak te evalueren waarna hij een schatting kan geven over het proces. Hierbij kan hij problemen en fouten vinden bij de aanklager, om deze vervolgens grondig te onderzoeken om een sterk argument op te bouwen voor de zaak. De ultieme professionele verantwoordelijkheid van een letselschade advocaat is om aanklagers te helpen om hun recht te krijgen in de vorm van compensatie. Hierbij worden verdediging, orale argumenten, en advies aan de cliënt gebruikt om het doel te behalen. Een letselschade advocaat heeft ook het recht om een van een casus een rechtszaak te maken als een compromis niet te sluiten is met de tegenpartij.

Letselschade advocaten moeten zich ook aanpassen aan strenge ethische normen en waarden wanneer er gehandeld wordt met cliënten. Deze richtlijnen variëren per plaats, maar in de basis van de gedragscodes staat dat een advocaat geïnformeerd moet zijn in het evalueren van juridische zaken, en dat hierbij competentie in elke zaak vereist is. Verder zijn advocaten een dienstplicht en een vertrouwensplicht verschuldigd bij de klant. Hierbij moeten zij uiteraard het beste met de klant voor hebben.



Comments ( 2 )

  • Mijn vriend heeft een letselschade gekregen en nu ben ik op zoek naar een goede advocaat om alle juridische momenten correct te regelen. Ik ga volledig akkoord dat zo’n specialist zich aan strenge ethische normen en waarden moet aanpassen, omdat soms het niet alleen om wetten gaat. Ik hoop dat een professional die ik zal vinden deze regels zal volgen en aan het einde we alles bij minnelijke schikking zullen oplossen.

  • Bedankt voor deze heldere uitleg. Ik heb laatst zelf letsel opgelopen bij een ongeluk. De schade en medische kosten wil ik graag verhalen op de andere partij. Ik ben benieuwd of ik een gesprek kan inplannen om te kijken of het zin heeft om een advocaat in te schakelen.

Geef een reactie

drie × vijf =