Het gebruiken van een digibord

De overeenkomst tussen de spanningsboog van een kind en haar kans van slagen is het onderwerp van een groot aantal studies van de afgelopen 20 jaar geweest. Met de vooruitgang van de technologie zijn kinderen blootgesteld aan meerdere gelijktijdige stimulansen van verschillende soorten media waardoor hun concentratie steeds meer lijkt te dalen. In een klaslokaal heeft dit het les geven nog moeilijker gemaakt voor leraren en instructeurs.

Voor leerkrachten is het moeilijk om studenten aandachtig te laten luisteren in de klas. Een digibord is een krachtige tool die gebruikers in staat stelt om te communiceren met het scherm door het schrijven, navigeren en wissen zonder dat er extra gereedschap of knoppen nodig zijn. Ook is het toegankelijk voor alle leeftijden.

Hoe werkt een digibord?

3 dingen die nodig zijn om een digibord te laten werken:

  • Computer – Dit kan een desktop computer zijn, een notebook of een laptop
  • Projector – Dit wordt gebruikt om het beeld te projecteren vanaf uw computer
  • Digibord – Maakt interactie met het geprojecteerde beeld

Wat u ook op uw computer opzoekt dit kan direct worden gezien en genavigeerd door het digibord. Dit gebeurd d.m.v. het internet, evenals verschillende applicaties en programma’s zoals Microsoft Excel, Autocad en Microsoft Word. Het is niet nodig om alles te besturen via de computer. Met het digibord kun je alles doen en delen met de klas.

Hoe worden digiborden gebruikt?

Digiborden zijn zo interactief dat je er bijna alles mee kunt doen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het stelt gebruikers in staat een grote hoeveelheid informatie te verwerken met directe toegang tot elke vorm van elektronische/media bronnen. Het is mogelijk om dit apparaat gelijktijdig met meer dan één gebruiker te gebruiken. Met behulp van het digibord worden leerlingen bevorderd actief te leren en worden enthousiaster om deel te nemen, waardoor het leren verbeterd.

Digiborden kunnen gebruikt worden in klaslokalen, vergaderingen, trainingen en in het geven van presentaties. Het apparaat maakt gebruik van een gemakkelijke en eenvoudige interface dat het gebruiksvriendelijk maakt voor zowel docenten als studenten van elke leeftijd en niveau.


Tags :

Geef een reactie

3 × vijf =